Från vänster: Torgny Johansson, Poya Asbaghi, Emil Salomonsson, Pelusa Cornaglia, Martin Smedberg–Dalence och Mohammed Ali.

Martin – årets Hammarkullebo

Årets Mixgala i Hammarkullen är genomförd. Den präglades av kärlek, en hit och inte minst en blåvit pristagare.

Varje år arrangeras en sammanfattande årsgala på Mixgården i Hammarkullen. En av de större händelserna under 2017 var givetvis presentationen av ”Planer för framtiden”, som IFK Göteborg genomför i samarbete med staden och Johan Cruyff Foundation. En av första konstgräsplanerna som anläggs ska placeras på Hammarkullsskolans gård och ska fyllas av aktivitet, rörelse, lek och glädje.

Det gör mig enormt stolt

Under en kväll med kärlek och musik delades det ut ett antal priser. Utan att på något vis förringa övriga pristagare, som bidragit med stora insatser för stadsdelen, gick det tyngsta till en spelare i IFK Göteborg. Martin Smedberg–Dalence utsågs hemma på mammas gata till ”Årets Hammarkullebo”.
– Jag har vunnit många matcher och jag har mött några av världens bästa spelare. Det är naturligtvis stora upplevelser i sig. Att få den här utmärkelsen går dock rakt in i hjärtat på ett helt annat vis. Det är här jag vuxit upp och det är här jag formats. Nu får jag ett kvitto på att jag gjort något bra för min stadsdel, att jag gett något tillbaka för allt jag fått. Det gör mig enormt stolt och motiverad att fortsätta att verka för området där jag växte upp, säger en rörd ängel.

Det gör mig enormt stolt och motiverad att fortsätta att verka för området där jag växte upp

Motiveringen lyder enligt följande:
”Han har snabba fötter, oavsett om det gäller caporales eller fotboll. Vart du än åker i världen glömmer du aldrig var du kommer ifrån, du sätter Hammarkullen på kartan. Du är också med att se till att även framtidens fotbollsproffs kommer ha rötterna i Hammarkullen. En gång Karnevalskung, nu landslagsspelare i Bolivia och IFK:are. Nu blir du också något ännu finare, nämligen – Årets Hammarkullebo!”

Otrolig kärlek och glädje

På plats fanns även IFK Göteborgs nya tränare, Poya Asbaghi. Han trivdes, minst sagt.
– Ända sedan jag kom till IFK och Göteborg har jag känt en enorm värme från alla. Så frågan är hur jag ska beskriva atmosfären och bemötandet på Mixgården? Het som lava. Otrolig kärlek och glädje.

Aftonen avslutades därefter med sång och dans. Både Smedberg–Dalence och Emil Salomonsson tog plats på scenen tillsammans med övriga artister och musiker och medverkade till att hela Mixgården gungade i takt med megahiten ”En pass”.

Övriga pristagare hittar du här.