U19 till SM-final

Mästare 2013. Mästare 2015. Nu är IFK Göteborg u19 på väg mot ett nytt SM-guld. Final väntar efter 1–0 (0–0) borta mot Brommapojkarna.

En taktiskt väl genomförd match på Grimsta IP fick några minuter före slutsignalen utdelning.
Efter en omställning kunde Elliot Bäcklund rulla in matchens enda mål – och ta sitt lag till SM-final nästa helg.

Tränare Thomas Olsson:
– Rättvist. Vi släpper inte till en enda målchans mot en så bra motståndare och spelar väldigt kontrollerat. I andra halvlek tar vi dessutom över och avgör. Jag är imponerad av många av killarna. Bäcklund gör exempelvis sin bästa insats på väldigt länge. Centralt på mitten är Andreas Öhman en jätte.

I finalen väntar vinnaren i mötet mellan Elfsborg och Täby, som spelas söndag. Lottningen tidigare i veckan gav IFK Göteborg bortamatch även där. Finalen avgörs nästa helg.