A-lagskontrakt för Yusuf

Han tränade med IFK Göteborg i vintras och har varit med under hela sommaren. Nu har nyblivna 18-åringen Alhassan Yusuf signerat ett a-lagskontrakt.
– Vi är väldigt glada över att han valt oss i konkurrens med flera andra klubbar, säger sportchef Mats Gren.

IFK Göteborg fortsätter att bygga för framtiden och har klart med en spelare född 2000. Sedan i våras finns ett samarbete med Tiki Taka Football Development, en framgångsrik akademi i Nigeria. Det innebär bland annat att unga och lovande spelare ska kunna komma och träna med IFK Göteborg och eventuellt erbjudas en plats i den blåvita a-truppen då de fyllt 18 år.

Den tekniske och spelskicklige mittfältaren Alhassan Yusuf, som snabbt döpts till ”Hasse” av sina nya lagkompisar i a-truppen, fyllde tidigare i veckan 18 år och har nu skrivit på ett tvåårskontrakt med option på ytterligare två år.

Löpvillig, duktig med boll och med en redan väldigt utvecklad spelförståelse

Alhassan var med IFK på de båda läger som genomfördes tidigare i sommar och svarade bland annat för två mål och en i övrigt imponerande insats i mötet med en Dalakombination.

Sportchef Mats Gren:
– Han har varit med oss i par månader och verkligen hunnit visa vilken kapacitet och talang som finns. Löpvillig, duktig med boll och med en redan väldigt utvecklad spelförståelse, har vi stora förhoppningar om framtiden för Alhassan.

Denne kommer inte att vara spelklar redan till lördagens match mot BP.
– Det återstår en del arbete med bland annat arbetstillstånd och ärendet ligger just nu hos myndigheterna. Vi vill givetvis ha Alhassan tillgänglig så snabbt det bara går.

Nyförvärvet kommer att spela med nummer 28 på tröjan.