Adil med sina drömmar

Som alla tonåringar har han drömmar. Genom att vara lyhörd och släpa material tar Adil Titi hela tiden stora steg mot att förverkliga sina.
– Att springa in som startspelare på Gamla Ullevi i den blåvita tröjan och att kunna leva på fotbollen är mina stora mål.

Dagens träning är över. Gårdagens tuffa pass på över dryga två timmar följs av en ny kraftmätning dagen efter. Adil Titi är visserligen trött och sliten i kroppen, men också på ett strålande humör i samband med att den spanska solen känns lite varmare än tidigare under lägret.
– Att få vara med här är så oerhört inspirerande. Jag bor ihop med Vajebah (Sakor) och försöker verkligen lära så mycket jag kan av honom. Jag lyssnar på på Poya (Asbaghi) och de andra ledarna, säger den vänsterfotade mittfältaren som kom till IFK Göteborg från Gunnilse och som har Rannebergen som moderklubb.
Som dessutom, precis som övriga ynglingar, är tilldelad rollen som bärhjälp efter varje träning och match.

Världens populäraste sport har alltid varit nummer ett för Adil.
– Pappa spelade på hyggligt hög nivå i Ghana. Här i Sverige har båda mina storebröder, Ilias och Billal spelat i Blåvitts u19. Dessutom har vi en elvaåring i familjen som också är tokig i fotboll. Det har liksom aldrig funnits något annat.
Så här långt är dock Adil den av fyra syskon som tagit sig längst. IFK Göteborg har spelat tre matcher så här långt under 2018. En mittfältare, som lyfts upp från u-truppen med ett kontrakt som förhoppningsvis ska generera en fast plats i truppen inom tre år, har fått speltid i allihop.
Mot Ålborg i årspremiären (från start).
Mot Stabaek och Odense därefter (via inhopp).
Ni som såg matchen mot norskt motstånd kommer givetvis ihåg att endast centimeter skiljde inhoppande Adil från att, med sin välutvecklade vänsterfot, skruva in en frispark i andra halvlek.
– Att jag fick slå den tyder väl på ett visst förtroende. Sedan är jag medveten om att det finns väldigt många bra fötter i det här gänget som i nuläget ligger före mig. Men jag lovar att jobba hårt för att ta nästa steg, och nästa, och nästa. Allt mitt fokus ligger just nu på fotbollen och att utvecklas och bli bättre på allting. Jag har en bra spelförståelse och är ganska aggressiv, nu handlar det om att bli tempostarkare. På så vis blir det mycket enklare att ta för sig ännu mer.

”Allt mitt fokus ligger just nu på fotbollen och att utvecklas och bli bättre på allting”

Adil Titi

A-lagsdebuten är redan avklarad. Titi fick chansen då IFK Göteborg tog sig vidare till gruppspelet i svenska cupen genom att besegra division 3-laget Landvetter IS förra sommaren.
– Jag var så otroligt nervös. Det var ju faktiskt en riktigt stor publik. Sedan var jag med på bänken i den sista allsvenska matchen i höstas. Något inhopp blev det inte, men det hoppas jag kommer att ske den här säsongen.
Det är en dröm han hoppas ska bli verklighet.
Dessutom finns det andra mål att uppfylla 2018.
– Jag ska bli klar med mina gymnasiestudier på Aspero. Jag försöker att plugga en del då vi får en stund över här nere. Senare i vår väntar dessutom sista omgången i EM-kvalet med p18-landslaget. Vi möter Ukraina, Rumänien och Serbien och jag tror på en god möjlighet att vi tar oss till slutspelet i Finland i sommar. Körkort? Nä, där är jag inte riktigt ännu.

Då onsdagens träning är över har Göteborgs-Posten önskemål om att ta en lagbild av samtliga spelare på plats i San Pedro del Pinatar, som spelat i något av de blåvita ungdomslagen, som kommer från akademin.
Vi räknar in 13 av 26…
Hemma i Göteborg finns dessutom en nyopererad och  ”rehabande” Patrik ”Paka” Karlsson Lagemyr.
Adil Titi, 18 år, är en av dem.
Med en ambition att ta sig ännu längre.
Dessutom i en period av sitt unga liv där han ska vara med och leverera allt material tillbaka till förläggningen.
Det är okej.
Det är en del på vägen att infria en dröm.