Affane klar för IFK Göteborg

IFK Göteborg har gjort klart med ytterligare ett nyförvärv. Det handlar om mittfältaren Amin Affane, som skrivit på ett avtal över tre och ett halvt år.
– Stort för mig då jag alltid haft en enormt stor respekt för klubben.

Han har under sin fotbollskarriär haft IFK Göteborg som motståndare vid ett flertal tillfällen. Exempelvis blev det två vackra frisparksmål mot Blåvitt under 2017. Amin Affane gav AIK en tidig ledning i en träningsmatch i Dubai innan IFK vände till vinst med 2–1. Amin Affane gav AIK en tidig ledning i allsvenskan på Gamla Ullevi innan IFK vände till vinst med 2–1.

Däremot var den snart (fyller 21 januari) 24-årige mittfältaren med och höll hela vägen mot Blåvitt i ungdomen. Med sitt Lärje–Angered blev det som regel finalvinster mot IFK Göteborgs pojkar födda 1994, då de två bästa lagen i årgången möttes. Framöver handlar det alltså om ”pay back”…
– Ha, ha. Jag kommer givetvis ihåg alla de där ungdomsmatcherna. Beträffande de fasta situationerna hoppas jag kunna bidra med dem för IFK den här gången.

Att få komma hem till Göteborg och att få spela med IFK är enormt stort

Många europeiska klubbar fick tidigt upp ögonen för den spelbegåvade ynglingen och Chelsea var det som lockade mest. Som 16-åring flyttade Amin till England och London. Det följdes av spel i bland annat Roda (Holland) och Wolfsburg (Tyskland) innan AIK lockade hem ungdomslandslagsmannen till Sverige inför 2016.

Efter två säsonger i huvudstaden är det framöver västkusten, familj, vänner, Kamratgården och IFK Göteborg som gäller.
– Klart jag skaffat mig en stor erfarenhet efter alla år ute i Europa. Framförallt lärde jag mig att leva som en fotbollsspelare med allt vad det innebär på och utanför planen. Att få komma hem till Göteborg och att få spela med IFK är enormt stort och förenat med stor respekt från min sida, säger Affane och fortsätter:
– Nu längtar jag bara efter att komma igång med träningen och träffa de andra grabbarna i truppen.

Avtalet gäller till sommaren 2021.