Alvbåge till Cypern

John Alvbåge lämnar IFK Göteborg. Ny klubb blir Omonia Nicosia i den cypriotiska ligan.
– Klart jag kommer att sakna Blåvitt, men det här känns som en väldigt bra lösning.

Omonia Nicosia, just nu sexa i ligan, är en av de största klubbarna på Cypern med 20 ligatitlar och ambition att varje år spela i Europa.
Nu får de en göteborgare med 203 a-lagsmatcher i mål i minst ett år framöver.
– Spännande. Det finns ett väldigt stort intresse för klubben och ligan. I en av landets mest anrika föreningar är min ambition att fortsätta att utvecklas som målvakt. Drömmen vore förstås att bidra till att laget tar sig till Uefa Europa League och att vi får möta Blåvitt sedan de vunnit cupen i vår.

Redan i helgen kan det bli debut för Alvbåge, som signerat ett avtal på ett år med option på ytterligare sex månader.
– Om det blir spel så snart får givetvis tränaren bestämma. Jag känner mig hur som helst i form och oerhört motiverad.
2017 var John Alvbåge utlånad till två olika klubbar. Under våren och sommaren till Minnesota United i MLS (Major League Soccer) och på hösten till Stabaek i norska ligan.
– Då handlade det om ganska korta avtal och lån. Nu är det betydligt längre och en ren övergång, vilket känns tryggt och att familjen kommer att följa med.

I övrigt beträffande IFK Göteborgs a-lagstrupp kan vi meddela att Prosper Kasim och Lawson Sabah den här veckan är i väg och tränar med danska Köge.
På provspel med IFK Göteborg, fram till onsdag inledningsvis, finns försvarsspelaren, 19-årige Christopher Nettey från Ghana.