Calisir klar för IFK Göteborg

På andra dagen av 2018 presenterar IFK Göteborg första nyförvärvet på den här sidan året. Försvarsspelaren André Calisir har skrivit på för 3,5 år.
– Känns mycket bra. Även om jag bara varit på plats i några timmar inser man vilken stor och professionell klubb det här är, säger 27-åringen.

Fotbollskarriären startade i Djurgården där han gjorde allsvensk debut 2010. Innan han kom till Jönköpings Södra blev det även en säsong (2009) som utlånad i Skellefteå. Senaste sex säsongerna har den 27-årige mittbacken haft Stadsparksvallen som hemmaplan, där han varit en av lagets mest framträdande spelare. Fram till sommaren 2021 har han numera avtal med IFK Göteborg.
– En spelande mittback och en lagspelare som jag känner väl sedan min tid i J Södra. Vi är väldigt nöjda med att ha knutit André till oss, säger IFK Göteborgs sportchef Mats Gren.

Nyförvärvet säger om sig själv:
– Hygglig passningsspelare, bra spelförståelse och ganska snabb, det är väl i korta drag hur jag skulle beskriva mig själv som spelare.

Första träningen med sitt nya gäng kommer att genomföras redan på onsdagen, då IFK startar upp efter jul och nyår.
– Känns som det här är ett gäng och en miljö jag snabbt kommer att komma in i och jag ser verkligen fram emot att träffa övriga spelare och ledare.

Tidigare klara nyförvärv:

Vajebah Sakor (tidigare lån som är löst från Juventus).
Carl Starfelt (BP).
Tom Amos (uppflyttad från u-truppen).
Andreas Öhman (uppflyttad från u-truppen).