Derby och publikfest

Ett slutsålt derby, men inte på stadens största arena, utan på Bravida Arena på Hisingen måndagen den 25 februari klockan 19.00.

Det första derbyt i tävlingssammanhang sedan 2012 och vi kan förvänta oss en publikfest. Matchen kommer att spelas på Bravida Arena, med en totalkapacitet på cirka 6 300 personer.

Angående speldag
IFK Göteborg ansökte innan lottningen om att få spela hemmamatchen på en helgdag. I det preliminära spelprogrammet som skickades ut efter lottningen låg dock derbyt förlagt till måndagen. IFK Göteborg skickade då in en framställan om byte av speldag, men fick inte gehör för detta önskemål.

Angående val av arena
IFK Göteborg är medvetna om att det finns önskemål om att förlägga matchen på Ullevi för att så många som möjligt ska kunna se matchen på plats. Men detta alternativ är tyvärr inte aktuellt.
– Det är för många möjliga risker som kan göra att det blir en negativ upplevelse att förlägga matchen på Ullevi. Vädret i februari samt att en kall vinter ger för stora kostnader i form av uppvärmning och planskötsel. Men den allra största risken är att vi säljer på Ullevi och planen visar sig vara ospelbar p g a kylan. Då har vi många tusen biljettköparen som vi inte kommer kunna erbjuda plats vid en flytt, säger Erica Berghagen, marknads- och kommunikationschef hos IFK Göteborg.

Gamla Ullevi är ospelbar i februari på grund av att gräset är omlagt.

Föreningen kommer att ge förtur till årskortsinnehavare, medlemmar och prenumeranter (på IFK Göteborgs mejlutskick). Förturen gäller i samma ordning som den är skriven i föregående mening.

Mer information om biljetter till derbyt kommer via ifkgoteborg.se i eftermiddag.

Vid frågor, kontakta gärna IFK Göteborgs kansli på biljetter@ifkgoteborg.se eller 031-703 73 00.