Gustav Engvall presentation 2018

Engvall tillbaka till IFK Göteborg

Gustav Engvall återvänder till IFK Göteborg.
– Ett lån fram till VM-uppehållet med möjlighet att förlänga till sista juli. Det känns väldigt bra att få tillbaka ”Gurra”, förklarar sportchef Mats Gren.
– Oavsett allt som varit är det som att komma hem, säger anfallaren.

Sommaren 2016 lämnade Gustav Engvall IFK Göteborg för Bristol City i engelska Championship. I samband med övergången och en tid efter den uppstod en del hårda ord samt en tvist mellan Engvall och IFK.

Mats Gren:
– Det blev en del hårda och onödiga ord från vår sida, som jag ber om ursäkt för i dag. Vi förstår att Gustav tog illa upp. Han kom till oss som 16-åring och det känns verkligen som att få tillbaka en egen spelare. Nu har vi gjort rätt för oss och löst det som funnits emellan båda parter och lagt detta bakom oss. Det är med stor glädje vi hälsar honom tillbaka till Kamratgården.

Låneavtalet löper inledningsvis till VM-uppehållet i juni.
– Sedan finns det en möjlighet att förlänga det fram till slutet av juli, beroende på hur Bristol City ser på framtiden.

Även Gustav Engvall vill ta tillfället i akt och ge sin syn på den situation som uppstod i samband med övergången och en tid efter den.
– Om någon uppfattade det som att jag var arg på föreningen IFK Göteborg stämmer det inte. Det handlade om en irritation mot Mats Gren i första hand. Jag känner mig hemma i Göteborg och föreningen, men är också medveten om att vissa saker blivit fel. Jag vill visa min uppskattning och ge tillbaka till våra supportrar genom att göra mål, bidra till poäng och på så vis åter förtjäna jublet på Gama Ullevi. Det känns också väldigt bra att vi lagt det som varit bakom oss.

Gustav Engvall, som kommer att bära tröja nummer 16, börjar träna med IFK Göteborg redan från fredagens träning.

Mats Gren:
– Sedan hoppas vi även under långfredagen få alla papper klara som innebär att Gustav är spelklar.