Ett mycket trevligt besök

Stekhet sol. Betydligt närmare 30 grader än 20. Skön stämning och stor spelglädje. Precis som det brukar vara då IFK Göteborg har förmånen att få besök av hockeylirarna i Frölunda.

Årets kollektiva träning med Frölunda Indians är genomförd. I samma goda anda som vanligt. Fredag 8 juni bjöd Kamratgården dessutom på fler idrottsprofiler.

Nyfikna åskådare var bland andra utlandsproffset Martin Smedberg–Dalence, numera i Club Bolivar samt Thor Guttormsen och Christer Reinikainen, som representerade en av de absolut bästa föreningarna i vårt avlånga land, Grunden BoIS. På hybridplanen körde dessutom samtidigt damlandslaget, som kvällen innan besegrade (4–0) Kroatien på Gamla Ullevi.

Efter en uppvärmning under sedvanligt disciplinerad ledning av Kalle Olsson, var det så dags för match mellan två mixade gäng.

Vi såg många imponera i ovana roller. Tobias Hysén, exempelvis. Som alltid tar på de stora målvaktshandskarna då IFK får fint främmande i form av iskrigare. Under uppvärmningen meddelade ”Tobbe”, sjunde bästa allsvensk målskytt i Blåvitts 114-åriga historia:
– En målvakt såld. Nu finns chansen till ett förlängt kontrakt…

Efter slutsignalen och en rad klockrena ingripanden fortsatte han uppriktigt och definitivt utan överdrift:
– Är väl skaplig. Här blev det lite rörigt med liten plan och skott från alla möjliga håll. Men på riktigt skulle jag kanske klara mig mellan stolparna även i division 4.

Alltid lika kul att få komma hit och göra något annat än den vanliga hårdträningen

Det fanns även ”indianer” som imponerade stort även utan klubba och puck. Skövdepojken Jesper Emanuelsson, född 199 och uppflyttad med a-kontrakt, var en. Arvid Söderblom, stort målvaktslöfte, en annan. Den sista straffen för laget i orange väst var magnifik och rakt upp i krysset.
– Alltid lika kul att få komma hit och göra något annat än den vanliga hårdträningen. Vi har kört på ganska tufft under en period, säger lagkapten Joel Lundqvist, som också visade goda fotbollstakter.

För blåvita lirare var det återsamling efter tio dagars ledighet en lekfull start följs av två lördagspass innan det på måndag bär av till Dalarna och Leksand för ett veckoläger.