Förändringar i ledarstaben

Poya Asbaghi fortsätter som huvudtränare för IFK Göteborg. Mats Gren lämnar sin tjänst som sportchef och ersätts av Jonas Olsson. Dessutom kommer Hjalmar Jónsson och Hannes Stiller att finnas med som assisterande tränare i a-truppen samtidigt som det kommer att föras samtal med Alf Westerberg om andra uppgifter i klubben.

Inför den allsvenska avslutningen genomför IFK Göteborg ett antal ledarförändringar kring IFK Göteborgs a-trupp.

Klubbdirektör Max Markusson:
– Vi är i en sportslig situation som vi tar på största allvar. Efter en ingående analys och samtal med inblandade parter har vi kommit fram till ett beslut om att göra ett antal förändringar för att uppnå de resultat som krävs under de fem matcher som återstår i allsvenskan.

Dessa innebär att Jonas Olsson – sedan 2016 akademiansvarig i föreningen – kommer att inneha en tjänst som tf sportchef och ersätta Mats Gren.
– För såväl IFK Göteborg som Mats Gren är det här den lösning som känns naturlig. Det har blivit oerhört mycket fokus på honom som person, något som också lett till mycket negativa rubriker kring föreningen. Sedan är Mats den som haft det yttersta ansvaret för det sportsliga resultatet, vilket spelat en avgörande roll i vårt beslut, säger Max Markusson och fortsätter:
– Det är alltid tråkigt att behöva lämna ett sånt besked till en person man vet slitit hårt för sin uppdragsgivare. Vad vi behöver mest i nuläget är dock lugn och ro samt att ha fullt fokus på det som väntar framöver, säger Max Markusson.

Dessutom tar Hjalmar Jónsson och Hannes Stiller steget upp från Elit1 samtidigt som diskussioner förs med Alf Westerberg angående andra möjliga uppgifter inom ramen för IFK Göteborgs elitverksamhet.
– Det är ett skifte som innebär nya röster och andra ögon, vilket vi tror ska ge önskad effekt på plan.

Den ovan beskrivna lösningen gäller i första hand säsongen ut.