Här är derbytruppen

Storpublik. Prestige. Derby. Genrep. Gräs.
– En väldigt bra match för oss med tanke på den allsvenska premiären, säger assisterande tränare Alf Westerberg.

Lördag 24 mars, 13.00, hoppas vi förstås på en bra bit över 10 000 åskådare på Gamla Ullevi.
Det är dags för ”Genrepet”.
Derbyt.
IFK Göteborg mot Örgryte IS.
– Klart det blir något extra. Inte minst för mig, som ställs mot mina gamla lagkompisar. Sedan är det naturligtvis så att även det här är ett led i förberedelserna inför den allsvenska premiären borta mot Trelleborg nästkommande helg, säger Sebastian Ohlsson.
Som dragits med en förkylning och känning i halsen under veckan, men som var med och tränade i kylan på Valhalla IP:s konstgräs fredag förmiddag.
– Väldigt viktigt att vi nu får känna på Gamla Ullevis hybridgräs då det underlaget i mångt och mycket liknar det som vi kommer att ställas inför på Vångavallen, men Alf Westerberg och fortsätter:
– Mot Örgryte vill vi fortsätta den process vi jobbat med under hela försäsongen och mot den allsvenska starten och få svar vi önskar.

IFK Göteborg har tagit ut 20 spelare till ”Genrepet” och derbyt.

Truppen: Erik Dahlin, Tom Amos, Carl Starfelt, Sebastian Eriksson, Kristopher Da Graca, André Calisir, David Boo Wiklander, Billy Nordström, Jake Weisbrod, August Erlingmark, Emil Salomonsson, Victor Wernersson, Mix, Amin Affane, Benjamin Nygren, Tobias Hysén, Andreas Öhman, Sebastian Ohlsson, Elliot Bäcklund, Elias Omarsson.

Följande spelare är iväg på landslagsuppdrag: Pontus Dahlberg (Sverige U21), Giorgi Kharaishvili (Georgien U21), Mikael Ingebrigtsen (Norge U21), Vajebah Sakor (Norge U21).

Skada/rehab: Patrik Karlsson Lagemyr.