Heden i solsken lockade änglar

Ungefär samtidigt som söndagsklockorna i Katolska kyrkan ringde in drog IFK Göteborg igång övningarna på Heden. Inför många hundra änglar och anhängare.
– Magiskt med ett sånt här stöd, säger Emil Salomonsson.

Via Exercishuset rullade den blåvita bussen in framför ett stort antal åskådare som fyllde såväl kort– som långsidor i en het sommarsol från en klarblå himmel.

De kom till fots.
De kom på cyklar.
Om man nu inte ägde en vackert utsmyckad Harley Davidson att glida fram på.

Frågan är inte när IFK Göteborg förlade en träning till klassisk fotbollsmark i centrala staden, utan om det överhuvudtaget förekommit?
Förmodligen, men det måste vara ett tag sedan.
Nu – med ett motstånd på konstgräs och en helt nylagd matta en inspark från Avenyn var det läge.
– Största anledningen var dock att kunna köra ett öppet pass för alla våra fantastiska supportrar, som visat en enorm respekt då vi under våren önskat ha stängda träningar inför matcher. Helt suveränt att så många tagit sig hit i solskenet, lovordar tränare Poya Asbaghi.

Helt suveränt att så många tagit sig hit i solskenet

Efter uppvärmning och kvadrat väntade spel med ett tillslag på en mindre yta.
Största jublet fick Vajebah Sakor, var avslut gick rakt upp i krysset.
Varmaste applåderna kom då den kollektiva träningen var över och från båda håll.

Hysén & kompani tackade för stödet.
Stödet tackade Hysén & kompani.

Assisterande tränare Alf Westerberg:
– Kul att det åter spelas fotboll här. Det är bedrövligt att ett ryttar–EM fick förstöra sådan här kulturmark för vår sport, men skönt att det åter kan utövas det som ska utövas här.

Måndag väntar Elfsborg borta efter en magisk karavan mellan Göteborg och Borås.
– Det brukar nästan kännas som en hemmamatch med det stöd vi alltid har borta mot Elfsborg. Sedan är det ett lömskt möte med tanke på allt Elfsborg råkade ut för mot Häcken senast. Vi har dock en bra träningsperiod bakom oss, kommer från tre starka insatser även om det blev förlust mot Norrköping. Vi går in i den avslutande monsterveckan inför VM-uppehållet, tre matcher under en vecka, med gott självförtroende, fortsätter ”Affe”.

Som också meddelade att kapten Sebastian Eriksson var kvar i gymet på Kamratgården för att vila lite trötta muskler.
– En försiktighetsåtgärd. ”Sebban” är med i truppen.

Som ser ut enligt följande:
Pontus Dahlberg, Erik Dahlin, David Boo Wiklander, Kristopher Da Graca, André Calisir, Carl Starfelt, Sebastian Eriksson, Billy Nordström, Mix, Vajabah Sakor, Emil Salomonsson, Victor Wernersson, August Erlingmark, Amin Affane, Sebastian Ohlsson, Tobias Hysén, Giorgi Kharaishvili, Elias Omarsson, Gustav Engvall.