”Hulken” hojar till nästa bortamatch

Pontus ”Hulken” Fredén missar inte många matcher med IFK Göteborg och det har blivit många mil i Sverige för att följa laget. Den här gången cyklar han till bortamatchen mot IK Sirius på söndag, en resa på uppemot 55 mil.

Pontus ”Hulken” Fredén är en väldigt aktiv och engagerad supporter som många känner igen. Både på Kommandobryggans och andra arenor runt om i landet står han, ofta i bar överkropp, med ryggen mot mål och manar på den blåvita klacken med positiv energi.

– Senaste allsvenska matchen jag missade var bortamatchen mot Gefle som slutade 1–1 den 22:a maj 2013. Det blir oftast minibuss till bortamatcherna med GFK, men nu ville jag göra något annorlunda på semestern.

Så han kopplade på en vagn till cykeln, packade med det allra nödvändigaste och trampade i väg med riktning västgötaslätten, Örebro och Västerås för att i god tid före avspark kommande söndag nå slutmålet, Studenternas IP i Uppsala.

”Hulkens” cykelresa har uppmärksammats av många i de blåvita leden. Han har planerat att det tar åtta dagar och efter matchen mot Sirius blir det en välförtjänt bussresa hem till Göteborg.

– Tre poäng hade vart riktigt skönt att få med sig i år igen, tillsammans med cykeln, som  jag tar med i bussen!

Vill ni följa Pontus resa så uppdaterar han på twitter under namnet @Hulkenmini. Bor ni längs med hans planerade väg och stopp så ta tillfället i akt och tjöta med en blåvittsupporter från Göteborg.