Kamratgårdsdag i skön höstsol

Solsken, så klart. Men även ett prestigefyllt derby, poängpromenad, långa köer till mat och fika. Kamratgårdsdagen 2018 är genomförd.

Med start 10.00 drog årets upplaga av Kamratgårdsdagen igång.
Med poängpromenad.
Med bekväm spelarbuss att provsitta.
Med snäll supporterpolis som informerade om sin verksamhet.
Med Blåvittshopen och supporterklubben Änglarna.
Med glass från Lejonet & Björnen.
Med trixningstävling och en del annat smått och gott i den vackra Delsjömiljön.

På plats fanns bland andra även Oves Gatukök, Selecta och Atea för att bidra till den blåvita CSR-delen, ”IFK Göteborg i samhället”.
En populär korvhandlare skänkte fem kronor för varje köp, väldoftande kaffe med tillhörande fika var gratis för besökarna, men en ödmjuk uppmaning att swisha en valfri slant som oavkortat gick till ett viktigt socialt arbete. Vår partner och IT-leverantör anordnade ett lotteri där överskottet gick till samma goda sak.

Naturligtvis tilldrog sig a-lagets träning stort intresse. Precis som derbyt mellan något äldre herrar från IFK och Öis, som laddade och fokuserade genomförde 2 x 30 minuter på hyrbridmattan.

I publiken spekulerades vilken nivå dessa profiler skulle klara sig i dag.
Division 5? Tveklöst.
Division 4? Förmodligen.
Division 3? Inte alls omöjligt.

Hur det gick?
Blåvitt vinst, givetvis.
Avgörandet och matchens enda mål kom en bit in i första halvlek då Stefan Selakovic slog in en retur efter avslut från Håkan Mild.

Sedan ska vi i ärlighetens namn sägas att Bengt Andersson utsågs till bästa hemmaspelare efter en rad av räddningar, en utmärkelse som säger att det fanns gott om rödblå möjligheter att utjämna.
Vi njöt också av Niclas Alexanderssons kvicka fötter, Milds patenterade glidtacklingar och Magnus Erlingmarks stabila mittbacksspel.

Strax efter 14.00 var det dags att packa ihop i den allt skönare söndagssolen.

Ännu en Kamratgårdsdag är genomförd.