Motståndarkollen Sirius

Nio poäng på tre matcher. Dessutom ett antal förstärkningar. Det är ett nytt Sirius vi ser i sommar.

Fredag 19.00 är det avspark på Gamla Ullevi. IK Sirius kommer på besök. Med självförtroende och ett flertal nya ansikten i truppen jämfört med i våras. Här är lite motståndarinfo inför avspark:

FORMEN

Mer än god. Efter en tung vår har laget tre raka vinster efter följande resultat:
Dalkurd 3–1.
IFK Göteborg 3–2.
Brommapojkarna 2–0.

Senaste förlusten (0–4) kom mot Malmö FF i den allsvenska omstarten 7 juli.

NYFÖRVÄRVEN

Har varit aktiva under sommarens transferfönster. Största profilen som anlänt är givetvis Robert Åhman Persson, med ett förflutet i bland annat AIK, Malmö FF, Örebro och portugisiska Belenenses.

Från Gais kommer Jonas Lindberg. Ny är även Mohammed Saeid från danska Lyngby och tidigare i Örebro SK.

FÖRLUSTERNA

Lämnat upplänningarna i sommar har ex-ängeln Oscar Kindlund, som lånats ut till Nybergssund i Norge och Shkodran Maholli, Silkeborg (Danmark).

SKYTTARNA

En försvarsspelare toppar den interna skytteligan. Jesper Arvidsson har svarat för fyra fullträffar, två av dem på straff i mötet med IFK Göteborg tidigare i sommar.

Övriga målskyttar:
3: Moses Ogbu, Philip Haglund.
2: Christer Gustafsson, Ian Sirelius.
1 mål: Sam Lundholm, Oscar Pehrsson.

SENASTE STARTELVAN

Dalkurd FF (borta) 3–1.

Karim Fegrouch – Tim Björkström, Johan Eiswohld, Oscar Pehrsson, Jesper Arvidsson – Christer Gustafsson, Robert Åhman–Persson, Philip Haglund – Sam Lundholm, Moses Ogbu, Charbel Georges.

CITATET

”Jag är ingen spelare som dribblar fem man och gör mål, det är inte mina styrkor. Det jag kan bidra med är att jag kommer att komma in med självförtroende och energi och förhoppningsvis kan jag göra de andra spelarna i truppen bättre.” – Robert Åhman Persson om sin papparoll i Sirius.