170810 IFK Göteborgs Mikkel Diskerud jublar efter fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan IFK Göteborg och AIK den 10 augusti 2017 i Göteborg. Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån / kod DS / 59142

Nu är det klart med Mix

Mix Diskerud är spelklar för IFK Göteborg.
– Känns väldigt bra att vara överens om en fortsättning. Han finns med i truppen redan till lördagens match i Svenska Cupen, säger sportchef Mats Gren.

Sedan en vecka tillbaka har Mix tränat med IFK Göteborg. Den 38-faldige amerikanska a-landslagsspelaren och mittfältaren anslöt till lägret i spanska San Pedro del Pinatar förra veckan och gjorde även ett inhopp i matchen kinesiska Meixian Techand (3–1).

27-åringen kom till IFK Göteborg på lån från New York City inför den allsvenska starten 2017 och gjorde under säsongen 34 a-lagsmatcher, varav 29 i serien. Nu lånas Mix av Manchester City.
– Det har varit en del detaljer att hantera. Nu är det klart och vi är väldigt belåtna med att få in en spelare på den höga nivå som Mix ligger på.
Den norskamerikanska mittfältaren finns med i truppen som är uttagen att spela mot Varbergs BoIS i säsongens första tävlingsmatch.