180204 IFK Göteborgs nyförvärv Mikael Ingebrigtsen poserar för ett porträtt den 4 februari 2018 i Pinatar Football Center.

Nu är Ingebrigtsen klar

Söndag lunch blev de sista detaljerna klara. Mikael Ingebrigtsen är IFK Göteborgs spelare i minst tre och ett halvt år framöver.
– Jag ser verkligen fram emot det här, säger 21-åringen.

Redan under fredagen anlände Mikael Ingebrigtsen till Spanien och San Pedro del Pinatar. Den norske mittfältaren lämnade sin moderklubb Tromsö, som befann sig i Turkiet på läger.
– Även om det återstod en del att lösa var vi givetvis övertygade om att så skulle ske och ville ha Mikael på plats så snabbt som möjligt, berättar sportchef Mats Gren.

Under söndag förmiddag genomförde Inbrigtsen ett pass med övriga i den blåvita truppen.
– Skönt att komma igång med hela truppen så fort som möjligt, berättat det senaste blåvita förvärvet.
Som givetvis har koll på ett av Nordens mest framgångsrika fotbollslag.
– IFK Göteborg är väl vad Rosenborg är hemma i Norge. Jag har dock aldrig mött dem tidigare. Gothia Cup är än så länge mitt minne av den stad som väntar mig. Även om jag kommer ihåg Liseberg mer än själva turneringen. I laget känner jag Vajebah Sakor sedan tidigare. Vi har spelat ihop i ungdomslandslag. Elias Omarsson har jag mött då han var med Vålerenga.

Mats Gren är naturligtvis belåten med att alla förhandlingar är klara och att den offensiva kraften, som 2017 gjorde åtta mål i högsta ligan, är på plats.
– En mycket spännande offensiv spelare. Vänsterfotad, rörlig, snabb och målfarlig kantspelare som vi tror väldigt mycket på.

Avtalet sträcker sig fram till sommaren 2021.