170820 IFK Göteborgs Patrik Karlsson Lagemyr under den allsvenska fotbollsmatchen mellan IFK Göteborg och Häcken den 20 augusti 2017 i Göteborg.

Ny operation för ”Paka”

Patrik Karlsson-Lagemyr måste dessvärre genomgå en ny knäoperation.
– Vi lider alla oerhört med ”Paka”, som drabbats av en stressfraktur på liknande ställe som förra skadan, säger IFK Göteborgs fysioterapeut Calle Persson.

I mars förra året var Patrik Karlsson-Lagemyr tillbaka efter en långvarig fotskada. Comebacken i en u21-match slutade olyckligtvis med en fraktur på vänster knäskål. Efter ett halvårs rehab var han tillbaka i höst och såg fram emot säsongen 2018.

Nu väntar en ny operation och en lika lång frånvaro.
– Alla, spelare, ledare och övrig personal på Kamratgården, känner givetvis starkt med ”Paka” och vi ska alla göra så mycket vi kan för att han ska komma tilllbaka starkare än någonsin, säger Calle Persson i det medicinska teamet.

Karlsson Lagemyr har känt av skadan under en kortare period och då rehabiliteringen inte svarat som varit önskvärt, gjordes nyligen en MR-undersökning. Calle Persson:
– Den visade tyvärr på vad vi befarade. Hur länge skadan funnits är svårt att exakt fastslå. Förmodligen har den legat latent under en period och successivt förvärrats. För att skadan ska kunna läka måste en operation genomföras, vilket kommer göras inom en vecka. Någonstans i sommar hoppas vi åter se ”Paka” tillbaka för fullt på fotbollsplanen.