Sargon Abraham ansluter direkt

Avtalet var skrivet från 1 januari 2019. Nu är det klart att Degerfors anfallare och skyttekung ansluter med omedelbar verkan.
– Längtar efter att få träffa grabbarna och ledargänget och att få köra igång, säger han.

Sedan ett par veckor tillbaka stod det klart att Sargon Abraham skulle ansluta till IFK Göteborg från och med 2019. Nu är de båda föreningarna överens om ett klubbskifte omgående.

Den 27-årige anfallaren, som svarat för elva mål och toppar skytteligan i superettan, hade anbud från ett antal allsvenska klubbar, men tvekade aldrig över att välja färg.
– Jag växte upp med Blåvitt och har alltid haft en dröm om att få spela för klubben. Att det dessutom blir med omedelbar verkan känns magiskt bra och jag ser verkligen fram att få träffa alla och komma igång direkt. Jag får även passa på att tacka Degerfors för att de gav mig möjligheten att utvecklas som fotbollsspelare. Nu ska den resan fortsätta i det som alltid varit min favoritklubb, inte minst sedan jag var med och stormade gräsmattan på Ullevi efter guldet 2007, säger Skövdesonen.

Sargon, som skrivit på ett avtal över 2021, kommer att medverka på torsdagens träning.
– Vår ambition och tro är att han ska vara spelklar redan till fredagens match mot Sirius, säger IFK Göteborgs sportchef Mats Gren.