Söndagen då värmen kom

Vårvärmen intog Kamratgården. Hybridgräsmatten är kanske inte grön och grann ännu. Däremot jämn, fast och i dugligt träningsskick två dagar före hemmapremiären mot Hammarby.

Vintern har varit lång och kall. Med tanke på väderförutsättningarna är det underlag fjolårets lagda hybridmatta erbjuder därför klart godkänt. IFK Göteborg gjorde söndag 8 april våren, värmen och solen sällskap på Kamratgården med ett 90-minuter långt pass.

På plan fanns exempelvis Gustav Engvall, som missade den allsvenska premiären mot Trelleborg förra söndagen på grund av magproblem.
– Lite surt. Hade behövt alla spelminuter som går att få. Å andra sidan känns det väldigt piggt just nu och jag har gjort ett antal träningar sedan sjukdomen. Härligt att vi äntligen fått fotbollsväder, sa ”Gurra” och log mot den blå himlen.

Mår bra gör även ett annat nyförvärv inför 2018.
– Jag trivs riktigt bra med klubben och lagkompisar. Ska med deras hjälp försöka lära mig en del svenska. Kan än så länge inte mycket mer än ”hur mår du”, förklarade Giorgi Kharaishvili.

August Erlingmark fanns inte med på planen på grund av lite halsont. Assisterande tränare Alf Westerberg:
– Vi valde att skicka hem honom för att inte ta några risker. Det ska dock inte vara någon fara. Överhuvudtaget är hälsotillståndet i truppen fantastiskt gott. Dessutom har vi en riktigt bra träningsvecka bakom oss. Det känns fint inför mötet med Hammarby på Gamla Ullevi kommande tisdag.

Söndag lunch hade siffran över bokade biljetter till hemmapremiären överstigit 13 400. Du som ännu inte försäkrat dig om en plats gör det här.