Truppdebut för Giorgi

Efter ett par veckors träning och acklimatisering är Giorgi Kharaishvili nu redo att ingå i en blåvit matchtrupp.
– Han ser allt bättre ut för varje dag, säger assisterande tränare Alf Westerberg.

Sista träningen inför lördagens heta cupmöte med Malmö FF är genomfört. På Bravida Arena slipades det på detaljer att ta med i bagaget söderut. Efter uppvärmning och en taktisk del avslutades den dryga timmen med tempospel och ett tillslag.

Vi såg ett födelsedagsbarn (36 år) vid namn Tobias Hysén – iförd kortbyxor i kylan – i vanlig ordning vara kvar och nöta avslut efter de kollektiva övningarna.

Vi hörde spelare som verkligen ser fram emot lördagens lunchmöte.
Som Emil Salomonsson:
– Vi ska våga fortsätta spela efter den modell vi tränat på, vi ska ha det modet.
Som André Calisir:
– Jag ser fram emot en riktigt häftig fotbollsfest.

I truppen blir det debut för nyförvärvet från Georgien, Giorgi Kharaishvili.
Alf Westerberg:
– Han har haft problem med inflammerade tåbäddar, men har kunnat köra för fullt senaste träningarna och blir alltmer acklimatiserad.

Tillbaka i full träning efter magproblem i veckan är även Billy Nordström.
– Vi har ett gott hälsoläge i truppen där endast Patrik Karlsson Lagemyr är indisponibel. Nu väntar en härlig utmaning i form av fjolårets mästare på bortaplan och en ny värdemätare efter Öster och Sirius senast. Vi får väl också erkänna att det här är den spetsigaste hittills, fortsätter ”Affe”.

Truppen:
Pontus Dahlberg, Erik Dahlin, David Boo Wiklander, August Erlingmark, Carl Starfelt, Kristopher Da Graca, André Calisir, Sebastian Eriksson, Emil Salomonsson, Victor Wernersson, Amin Affane, Vajebah Sakor, Mix Diskerud, Billy Nordström, Mikael Ingebrigtsen, Giorgi Kharaishvili, Tobias Hysén, Sebastian Ohlsson, Elias Omarsson.

Se intervjuer efter dagens träning i appen ”Forza Blåvitt”:

För dig som inte har möjlighet att se matchen live visas den i C More. Köp hem matchen via den här länken så går delar av intäkterna till IFK Göteborg.