Truppen mot Dalkurd

Dags för säsongens fjärde allsvenska uppgift. Nykomlingen Dalkurd kommer på besök.
– Ett bra lag som har skaffat sig en del spets sedan fjolårets säsong, säger assisterande tränare Alf Westerberg.

En matchförberedande träning på en allt grönare hybridgräsplan är över. Sedan väntade dusch och lunch innan det blev dags att åka hem och ladda för torsdagens uppgift på Gamla Ullevi.

Även om det blivit två raka förluster (Hammarby 1–2 och Östersund 1–2) är IFK Göteborg i en process som hela tiden går framåt.

Alf Westerberg:
– Det tycker jag absolut. Visst kunde det varit någon poäng ytterligare, men sett till våra prestationer har det varit bra. I förhållande till vad lagen skapat mot oss i chansväg har vi blivit hårt straffade med fem insläppta mål på tre matcher. Sedan får vi inte bjuda på hörnmål som det mot Hammarby.

Om Dalkurd:
– Ett spel– och presskickligt lag som jag tror kommer att klättra i tabellen. Det har fått in några riktigt bra spelare inför sin allsvenska debut. Exempelvis Mohamed Buya Turay, som vi känner till från våra möten med AFC Eskilstuna förra året.

IFK Göteborg har tagit ut en trupp på 20 spelare inför torsdagens match på Gamla Ullevi.

Truppen:
Pontus Dahlberg, Erik Dahlin, Emil Salomonsson, André Calisir, Carl Starfelt, David Boo Wiklander, Sebastian Eriksson, Kristopher Da Graca, Billy Nordström, Victor Wernersson, Mikael Ingebrigtsen, August Erlingmark, Mix, Vajebah Sakor, Amin Affane, Tobias Hysén, Gustav Engvall, Elias Omarsson, Giorgi Kharaishvili, Sebastian Ohlsson.