180401 IFK Göteborgs Elias Mar Omarsson jublar efter fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Trelleborg och IFK Göteborg den 1 april 2018 i Trelleborg.

Truppen till hemmapremiären

Sista träningen inför hemmapremiären mot Hammarby är genomförd.
– Hoppas det kommer riktigt mycket folk och att det går lika bra för oss som senast, säger Elias Omarsson, tvåmålsskytt mot Trelleborg i den allsvenska upptakten.

En timmeslångt matchföreberedande pass på Kamratgårdens hybridmatta är över – IFK Göteborg är redo för avspark i säsongens första seriematch på Gamla Ullevi.

För några i truppen är det debut i just det sammanhanget. Som Carl Starfelt:
– Klart man hört mycket om hur det är att gå in till tonerna av ”Snart skiner Poseidon” och den stämning hemmasupportarna skapar. Ska bli riktigt kul och inspirerande få uppleva det.

På andra sidan finns en motståndare som också vann sin premiär med 3–1 (mot Sirius) på Tele2 Arena efter tre mål av Jiloan Hamad.
– Hammarby är ett lag med många skickliga fötter och en rejäl utmaning för oss. Vi har dock en väldigt bra träningsvecka bakom oss och kommer redo, lovar assisterande tränare Alf Westerberg.

I truppen är Gustav Engvall med efter den magsjukdom som stoppade honom mot Trelleborg för en dryg vecka sedan. Däremot har August Erlingmark problem med en tjock hals som säger nej till deltagande.

Följande spelare är uttagna:
Pontus Dahlberg, Erik Dahlin, Kristopher Da Graca, Carl Starfelt, André Calisir, Sebastian Eriksson, David Boo Wiklander, Emil Salomonsson, Amin Affane, Billy Nordström, Victor Wernersson, Vajebah Sakor, Mix, Tobias Hysén, Mikael Ingebrigtsen, Elias Omarsson, Sebastian Ohlsson, Gustav Engvall, Giorgi Kharaishvili.

Har du inte redan köpt din biljett till matchen så gör du det här.