Unite People – dagens derbygäst

Precis som tidigare kommer IFK Göteborg att presentera en organisation, förening, person eller något annat som gör skillnad i vårt samhälle. I samband med derbyt mot Häcken gästas vi av Unite People.

Det här är Unite People:
Jag heter Adnan Bainca, grundare, ordförande, ledare och huvudtränare för Unite People FC.  Projekt Unite People handlar om att föra ihop människor från olika kulturer, länder, religioner och kön, med hjälp av främst fotboll men även andra aktiviteter.

Det här vill Unite People:
”Vi vill se till att aktivera ungdomar, och hjälpa de till en hälsosammare vardag och förhoppningsvis leda de ungdomar till en sundare fritidssyssla som de fortsätter med. Vi vill utöka utbudet av gratis aktiviteter då det är brist på sådant i dagsläget. Vi fungerar som en brygga mellan ungdom och arbetsgivare, och vägleder ungdomarna till det jobb/studier de verkligen vill ha.
Vi vill även hjälpa äldre och pensionärerna att få en hälsosammare livsstil genom oss och de olika aktiviteter vi skall hålla för dem.”

Så här verkar Unite People
”Vi vill sprida budskapet om allas lika värde, samt hur viktig hälsan är. Genom våra aktiviteter så ser vi till att våra deltagare mår lite bättre för varje gång på alla möjliga sätt. Vi vill visa genom vårt slit att ingenting är omöjligt och att man kan lyckas mer än vad man tror bara man krigar för det! Genom vårt korpen-lag, Golden Age samt Gå-fotboll så ser vi till att åldern aldrig blir en faktor till att man ej rör på sig.”