”Vi ska ge Tobbe en dag att minnas”

Årets sista hemmamatch. Avskedsföreställning för Tobias Hysén.
– Det där hänger ihop. Vi ska ge ”Tobbe” en dag att minnas. Samtidigt avsluta snyggt på Gamla Ullevi, det är våra supportrar värda, säger lagkapten David Boo Wiklander.

Värmande höstsol. Fantastiska färger i terrängen. En grön hybridmatta. Alla helgons dag bjöd på de bästa förutsättningar då IFK Göteborg laddade inför det som väntar.

Säsongsavslutning på hemmaplan.
Tack-och-adjö för en av de stora i den blåvita historien.
Prestigemöte med Malmö FF.

Poya Asbaghi:
– Det handlar om en insats att ta med in i nästa säsong och självklart att spela för ”Tobbe”. Jag vet att killarna kommer att ge järnet och att de verkligen vill bidra med ett bra avslut. Han har alltid funnits där för dem, nu finns det på plats för honom.

Något David Boo Wiklander bekräftar:
– Framförallt före och efter matchen kommer det givetvis bli påtagligt att det handlar om sista matchen på hemmaplan för Tobias. Däremellan ska fokusera på fotboll och verkligen ge MFF en fajt. Det skulle exempelvis vara gott att ha slagit dem i båda matcherna den här säsongen.

I truppen utgår Fredrik Oldrup Jensen, som är avstängd efter tre gula kort. Dessutom står André Calisir och Robin Söder över.

Fysioterapeut Calle Persson:
– André är långt framme, men har inte kört för fullt i tillräcklig utsträckning. Beträffande Robin har han inte återhämtat sig efter fotskadan i tillräcklig grad för att vara aktuell.

Truppen:

Erik Dahlin, Tom Amos, Isac Hjertén, Carl Starfelt, David Boo Wiklander, Kristopher Da Graca, Billy Nordström, Marcus Degerlund, Emil Salomonsson, Victor Wernersson, Amin Affane, Vajebah Sakor, August Erlingmark, Sebastian Ohlsson, Sargon Abraham, Tobias Hysén, Giorgi Kharaishvili, Patrik Karlsson Lagemyr, Benjamin Nygren, Alhassan Yusuf.

Nästan 12 500 har säkrat sin plats till matchen – har du inte köpt din biljett så gör du det här.