Barny har snabbt hittat sin roll

I dag genomför IFK Göteborg sin sjätte aktivitet under lägret i Portugal. Och nyförvärvet Junes Barny har snabbt vuxit in i gruppen och truppen.
– Det känns som om jag tagit en liten papparoll ganska omgående, säger skåningen.

Han skrev på och drog i princip omgående med sitt nya lag till den portugisiska sardinstaden Lagos vid vackra Algarvekusten.

Nu har Junes Barny, som tillsammans med Erik Dahlin, är äldst (född 1989) i den blåvita truppen, genomfört ett antal träningar och tagit tillvara på möjligheterna till umgänge. De inledande intrycken sammanfattas enligt följande:
– Ett ungt lag med unga och hungriga spelare som vill lära sig.

Barnys elitkarriär (började i den lilla föreningen Påarp) med spel i Helsingborg, Högaborg, Ängelholm, Halmstad och marockanska Difaå dÉl Jadida innan den 2018 delades mellan Gais och Hammarby, har inte tidigare sett en lag med lägre medelålder.
– Men det ser jag enbart positivt på. Det har snabbt blivit så att jag tagit på mig en papparoll i ett bra gäng, säger Junes.

Som uppskattar den fotbollsfilosofi som paret Poya Asbaghi och Ferran Sibila praktiserar och den miljö som IFK Göteborg befinner sig i.
– Ett bra tränarteam. Skönt att vara igång på riktigt gräs och att vara med om ett nytt kapitel i mitt fotbollsliv, säger den spelskickliga mittfältaren.

Efter morgonens frukost är det dags för en ny aktivitet med de nya lagkompisarna. Och en papparoll som växer ytterligare.