Därför avbröts matchen

I den första minuten av andra halvlek mellan IFK Göteborg och GAIS skedde antändning av otillåten pyroteknik i stor omfattning. Denna pyroteknik var delvis av ny och för arrangör och myndighet okänd karaktär med effekter som sköts in över plan.

Ett flertal pjäser landade glödande på innerplan, varpå även en så kallad ”banger” detonerade nära GAIS målvakt med tillkallad sjukvård som följd.

Händelsen efterföljdes av ett matchmöte, vilket blir resultatet av att arrangören (i det här fallet IFK Göteborg) beordrar av lagen från plan och in i respektive omklädningsrum.

På det efterföljande matchmötet medverkade representanter på från förbundet, domarteamet, arrangerande förening och gästande lag samt polismyndigheten.

Med en gemensam målsättning hos alla parter att spela klart matchen utreddes alla förutsättningar för just detta. Händelseutvecklingen på arenan under pågående matchmöte, ihop med den tidigare inträffade händelsen, resulterade dock i att matchmötet i enighet kom fram att det inte fanns förutsättningar för att spela mer fotboll denna kväll.

Beslutet blev därför att återuppta matchen nästkommande dag och då utan publik. Beslutet fattades av ett helt enigt matchmöte.

Avsparkstiden för matchens återupptagande är nu fastställd till 14:00, tisdag 26 februari och på Bravida Arena. Endast matchfunktionärer och media, mot uppvisande av press-id, kommer att ha tillträde till arenan.

IFK Göteborg och GAIS beklagar att fotbollen denna dag förlorade.
Det är ett rejält bakslag för Svensk Elitfotbolls vision om att anordna trygga, säkra och välkomnande arrangemang.

Till alla våra matchbesökare som har biljettfrågor hänvisar vi till kommande information på IFK Göteborgs hemsida, ifkgoteborg.se