Giorgi målskytt i EM-kvalet

Med från start – då gjorde Giorgi Kharaishvili 1-0 till Georgien redan efter tio minuter. Sedan tvingades den blåvita målskytten att lämna planen efter en timme.
– Man befarade en hjärnskakning, men så var inte fallet. Han är okej, säger IFK Göteborgs fysioterapeut Calle Persson.

Ett antal blåvita spelare har varit igång med landslagsspel. Bland annat Giorgi Kharaishvili, som visade vägen borta mot Gibraltar genom att ge sitt lag ledningen. Det slutade med vinst 3-2. Giorgi spelade 60 minuter, då han tvingades lämna planen efter en smäll.

Calle Persson:
– Jag har varit i kontakt med Georgiens lagläkare och läget med Giorgi, som är på väg hem, är bra. Det gjordes ett antal tester för att se om det var en eventuell hjärnskakning, men det visade ingen sådan symptom.

André Calisir var i Finland med sitt Armenien för att ta ett kliv närmare en historisk slutspelsplats. Nu gick det inte alls. Hemmanationen vann med 3-0. IFK Göteborgs mittbacksklippa kom inte in på plan den här gången.

August Erlingmark startade även mot Luxemburg i EM-kvalet (U21). Sverige vann med 3-0 och är med i kampen om slutspelsplats.

U19/20 spelade sin andra match i spanska Marbella. Efter 0-1 mot Frankrike blev det seger mot Norge med 3-2. Adil Titi var kapten för det svenska gänget. Emil Holm kom in efter paus.