IFK Göteborg presenterar nytt samarbete

IFK Göteborg har klart med ett nytt och långsiktigt samarbete med Ekkono Soccer Services, vilka har sitt huvudkontor i Barcelona. Avtalet sträcker sig över tre år och innebär bland annat att Ferran Sibila kommer att komplettera tränarteamet i rollen som assisterande tränare till Poya Asbaghi.

IFK Göteborgs klubbdirektör Max Markusson om samarbetet:
– Under hösten har klubben genomgått ett enormt strategiarbete. Därför har det varit viktigt för oss att landa ett samarbete, som förutom den självklara rollen som assisterande tränare, även innehåller stor utvecklingspotential för våra spelare. Detta är ett av de viktigaste fundamenten i vår sportsliga strategi och vi är oerhört nöjda över att Soccer Services vill vara en del av att förädla de investeringar vi gör i IFK Göteborgs spelartrupp.

Soccer Services har verkat i 20 år och tidigare samarbetat med klubbar såsom PSG (Frankrike) och Pachua CF (Mexico). Man har även arbetat på ett individuellt plan med spelare som Cesc Fabregas och Jordi Alba som ger företaget goda referenser.

Vi är oerhört förväntansfulla för att starta igång

Miquel Farrerons, Ekkono Soccer Services CEO:
– Vi är oerhört förväntansfulla för att starta igång detta utmanande projekt tillsammans med IFK Göteborg. Hela teamet hos oss ser fram mot att utveckla och ta fram det bästa hos spelarna och framförallt att låta IFK bli en referens till metoden i norra Europa.”

Ferran Sibila, Ekkono licensed coach:
– Vi känner oss stolta över att vara en del av IFK Göteborg och kommer att arbeta stenhårt för att hjälpa klubben att nå den status man förtjänar.

Ekkono är en tränings- och utvecklingsmetod som baseras på mer än 20 års erfarenhet genom samarbeten med spelare, klubbar och förbund i mer än 20 länder. Det huvudsakliga fokuset för metoden är att utveckla intelligenta spelare som är kapabla till att förstå spelet och fatta kvalitativa beslut på planen.

Ferran Sibila gör sin första arbetsdag idag 14 januari, 10.30, i Prioritet Serneke Arena.