Klart med Genk för Benjamin

Benjamin Nygren lämnar IFK Göteborg. Ny klubbadress blir belgiska Genk.

Efter en period med moget övervägande har Benjamin Nygren bestämt sig för att acceptera det bud som Genk lagt fram.

Klubbdirektör Max Markusson:
– I vanlig ordning kommunicerar eller kommenterar vi inte några summor kring spelare in och ut. Vad vi däremot kan säga om Benjamins övergång är att det innebär den största försäljningen för klubben genom tiderna.

Det är också en händelse som överensstämmer väl med den nya strategi som nyligen presenterats.
– Vi har nu genomfört en av många parametrar i vår målbild, det vill säga att utbilda och utveckla unga spelare från akademin som med en egen passion och vår hjälp är redo att ta steget ut i fotbollsvärlden, vilket samtidigt stärker vår ekonomiska situation, fortsätter Max Markusson.

Först och främst vill klubben tacka och önska Benjamin stort lycka till med sin framtida karriär

I dagens a-trupp, om vi bortser från Benjamin Nygren, har 14 av 25 spelare hämtas upp från egna led. Senast i raden att flyttas upp är 17-årige Noah Alexandersson.
– Först och främst vill klubben tacka och önska Benjamin stort lycka till med sin framtida karriär. Jag vet att han varit noga med att känna in så att han ska behålla farten i sin utveckling. KRC Genk har givit ett väldigt bra intryck även på mig och jag ser fram emot att besöka klubben och hålla kontakten med alla berörda, säger sportchef Kennet Andersson och fortsätter:
– Sportsligt har han betytt mycket för oss under våren, både offensivt, defensivt och karaktärsmässigt. Men nu öppnar sig möjligheten för andra i truppen att fylla den plats som Benjamin lämnar.