Robin Söder tar emot Kristallkulan av Markus Wulcan på GT.

Kristallkulan till Robin

14 allsvenska mål och en andraplats i skytteligan, en briljant förmåga att ta emot och hålla i bollen. Och ett stort ansvar mot de unga spelarna. Robin Söder tilldelas Kristallkulan 2019 av GT.

GT utser varje år Göteborgs/Väst-Sveriges bästa spelare på herr- och damsidan. 2019 går den manliga utmärkelsen till en mycket uppskattad lagkompis i IFK Göteborg med motiveringen:

”Robin Söder har verkligen gjort avtryck i år och är väsentligt bättre nu än när han flyttade hem från Belgien förra sommaren. 14 mål, tvåa i skytteligan och han har en smarthet i sitt spel som få andra i allsvenskan. Gör även mycket nytta i defensiven och har en förmåga att göra sina medspelare bättre. Dessutom ett föredöme både på och utanför planen.”

Jurymedlemmar:

Christer El-Mochantaf, 28, chefredaktör på GT, Hector Junelind, 29, sportansvarig på GT, Stefan Nilsson, 61, sportreporter på GT, Markus Wulcan, 39, sportreporter på GT.

Här kan ni läsa mer om Robin och Kristallkulan, som delats ut sedan 1950, då IFK Göteborgs Rune Emanuelsson fick den första utmärkelsen.

Alla tidigare blåvita vinnare finns här.