Nu är Giannis på plats

198 centimeter Giannis Anestis är installerad på Kamratgården och har gjort sin första träning med IFK Göteborg.
– Skönt att vara på plats och igång, säger den grekiska målvakten.

Under 90 svettiga minuter i Prioritet Serneke Arena körde Stefan Remnér hårt med sina tre målvakter, Erik Dahlin, Tom Amos och Giannis Anestis. Den senare anlände till Göteborg under måndagskvällen och gjorde sålunda sin första bekantskap med sin nya arbetsgivare.
– Det kändes bra. Överhuvudtaget första gången jag spelar fotboll i en inomhushall, för övrigt en väldigt fin sådan, säger en gänglig grek som är van vid ett annat klimat.

Vi på läktarplats fick se en snabb och atletisk keeper jobba hårt under värmländsk ledning.
– Giannis har haft ett program att köra efter under ett antal veckor. Dels på egen hand, men även tillsammans med det grekiska landslagets målvaktstränare, berättar Remnér.

Det intryck jag fått på den korta tiden är att det handlar om en fin och anrik klubb med många duktiga spelare

Efter träning, dusch, lunch och intervjuer väntade lägenhetsvisning för pappa Anestis, som om en månad får sällskap i sin nya hemstad.
– Efter träningslägret i Portugal kommer familjen, min fru och vår bebis, till Göteborg. Det intryck jag fått på den korta tiden är att det handlar om en fin och anrik klubb med många duktiga spelare.

Under veckan finns dessutom två spelare på plats för provträning. Det handlar om 21-årige mittfältaren Christian Rubio Sivodedov, senast i GIF Sundsvall och försvarsspelaren Henrik Milbert (25 år) från division 1-klubben Umeå.

Poya Asbaghi om de båda:
– De ska köra med oss till på fredag. Efter det får vi göra en utvärdering.

Utöver Robin Söder, Carl Starfelt och Patrik Karlsson Lagemyr, som var kvar på Kamratgården, fanns hela truppen på plats. Däribland André Calisir, som opererade sina fötter i höstas och som ligger långt fram i sin rehab.
– Det ska inte dröja allt för länge innan jag är tillbaka i den kollektiva träningen. Blir det inga bakslag ligger jag ett par veckor före schemat, säger Calisir.