”Sebban” tillbaka i IFK Göteborg

Han är så mycket IFK Göteborg man kan bli – och vi påpekade det redan då han lämnade föreningen sommaren 2018; Varmt välkommen tillbaka, Sebastian Eriksson.

En av de stora i den blåvita historien med 274 a-lagsmatcher är tillbaka på Kamratgården. I sin förening. Där den ömsesidiga kärleken finns.
– Hemma är hemma. Jag har ett stort antal erfarenheter med mig och ser fram emot att kunna bidra med det jag lärt mig i med– och motgång till de många unga spelare som finns i IFK Göteborgs trupp 2019. Spännande och inspirerande, säger ”Sebban”, som skrivit på ett avtal som sträcker sig över 2021.

Sedan en månad tillbaka har han rehabiliterat sina ljumskar tillsammans med Fredrik Larsson på IFK-kliniken.
– Från och med nu går jag in i den dagliga verksamheten tillsammans med de övriga. Det finns en förhoppning och tro om att kunna vara redo för spel lagom till den allsvenskan starten.

Fantastiskt kul att få hem vår grabb

Vid sidan av planen väntar han och sambon Sara sitt första barn i mitten av mars.
– Inte minst det var en stor anledning till att vi lämnade Grekland och Panetolikos. Det innebär också en ny fas i vårt liv och det känns tryggt att gå in i den här hemma.

30-årige Sebastian kom till IFK Göteborgs u-trupp från dalsländska Åsebro redan 2006 och gjorde allsvensk debut två år senare. 2011–2015 tillhörde Eriksson italienska Cagliari innan han återvände till Göteborg.

Efter spel i Grekland är en populär och lojal lagspelare nu tillbaka där han vill vara. Något självklart en a-lagstränare uppskattar. Poya Asbaghi:
– Fantastiskt kul att få hem vår grabb. ”Sebbans” återkomst är mer än välkommen. Det ledarskap, den fotbollskunskap och det ”jävlar anamma” han besitter kommer att betyda oerhört mycket för oss. Vi är väldigt glada över det här.

Som sagt, varmt välkommen tillbaka.