Tobias Hysén går vidare

Det senaste året har Tobias Hysén jobbat hos IFK Göteborg, främst som hjälptränare.
Nu går han vidare med egna projekt.
– Det har varit ett väldigt lärorikt år på Kamratgården, säger han.

Tobias Hysén spelade under tio säsonger 380 A-lagsmatcher och gjorde 144 mål för Blåvitt. Efter att han avslutade elitkarriären som spelare tog han ett nytt slags kliv in i klubbhuset Kamratgården.

Där har han delat sin arbetstid mellan att vara hjälptränare för IFK Göteborgs A-lag och att jobba för klubbens avdelningar Marknad och Hållbarhet.
– Det har varit jättekul. Speciellt med tanke på hur bra det gick för laget sett till förväntningarna många hade på oss inför säsongen. Det har varit spännande att se allt bakom kulisserna och i en annorlunda roll, säger han.

För Tobias – som är spelande sportchef och tränare i division 5-laget Kungsbacka City FC – fortsätter fotbollslivet. Han säger själv att han plockar med sig mycket kunskap från kollegorna i Blåvitts tränarstab.
– Man lär sig verkligen nya saker hela tiden när man är på den ”andra” sidan. Det är mycket som görs där som man som spelare inte riktigt tänker på. Allt från planering och träningsupplägg till hur man kan tänka kring laguttagningar. Det är som att spela Fotboll Manager… fast på riktigt!

Jag kommer att gå på så många matcher som jag bara hinner

Han lyfter bland andra chefstränaren Poya Asbaghi och assisterande tränaren Ferran Sibila.
– Det har varit en ynnest att dels få arbeta nära Poya och Ferran och de andra ledarna, men också spelarna. Att det har funkat så bra med alla gjorde övergången från att vara spelare lättare för mig.

Nu väljer Tobias att gå vidare med nya utmaningar i sitt yrkesliv. Bland annat som en av programledarna i podcasten Ljugarbänken.
– Jag har ju poddat tidigare och det är riktigt roligt. Det kommer framförallt vara fokus på allsvenskan, säger han.

Den egna karriären som spelare fortsätter.
– Som det ser ut i dagsläget kommer jag bara att satsa på Kungsbacka City nästa år. Sen kommer jag köra med IFK Göteborg Legends så mycket som möjligt.

Hur kommer du att följa Blåvitt framöver?

– Som supporter till 100 procent såklart! Jag kommer att gå på så många matcher som jag bara hinner. Det är speciellt en av mina söner som är extra intresserad, så det kommer nog att bli en hel del.