Truppen mot Malmö FF

Ett kokande Gamla Ullevi. Toppmöte i allsvenskan. Det kommer att bli fotbollsfest då IFK Göteborg tar emot Malmö FF.
– Våra matcher är alltid stormöte. Med vår start blir den förstås extra intressant, säger Poya Asbaghi.

I skönt vårväder genomförde Blåvitt en sista träning inför årspremiären på Gamla Ullevi, dit den tippade skånska guldkandidaten kommer. I en match som förhoppningsvis kommer att bli något alldeles extra.
– IFK Göteborg mot Malmö FF är alltid ett stormöte. Nu har vi dock med starten på allsvenskan gett oss själva chansen att göra den extra intressant. Att det dessutom är hemmapremiär på Gamla Ullevi inför en förhoppningsvis utsåld arena bidrar också till en uppgift utöver det vanliga, säger Poya Asbaghi och fortsätter:
– Sedan är vi inte nöjda med att enbart skapa förutsättningar utan vill gärna fortsätta på den inslagna vägen. Vi vet att Malmö FF är väldigt tydliga i sitt spel och alltid har en tanke i vad de vill åstadkomma. En tuff, men väldigt inspirerande uppgift väntar.

Samma trupp som besegrade Norrköping tidigare i veckan är uttagen, vilket innebär:
Giannis Anestis, Tom Amos, Kristopher Da Graca, André Calisir, Carl Starfelt, Victor Wernersson, Emil Holm, Sebastian Ohlsson, August Erlingmark, Junes Barny, Patrik Karlsson Lagemyr, Sebastian Eriksson, Alhassan Yusuf, Lasse Vibe, Sargon Abraham, Robin Söder, Benjamin Nygren, Giorgi Kharaishvili.

Truppen presenteras av GP Batteries – premiumpartner till IFK Göteborg.