Välkommen hem, Lasse

En skyttekung, supporterikon och mycket uppskattad lagkompis är tillbaka på Kamratgården. Välkommen hem till IFK Göteborg, Lasse Vibe.
– Oerhört kul att vara här igen. Magkänslan och ett antal bra samtal avgjorde mitt val av klubb.

Tvillingsönerna Alexander och Villads har hunnit bli sju år och är på plats tillsammans med mamma Camilla. De känner sig naturligtvis välbekanta med miljön som pappa Lasse hade under tre säsonger. Sommaren 2013 värvades en snabb, teknisk och gladlynt dansk fyr från SönderjyskE.

Det blev succé. Inte minst år två, då Vibe vann den allsvenskan skytteligan med 23 mål. Med den leveransen innehållande exempelvis tre hat-trick var Lasse en stor anledning till den andraplats IFK Göteborg tog bakom Malmö FF. Totalt bidrog han med 31 seriemål på 56 matcher.

I juli 2015 stod det klart att Brentford i Championship värvade den blåvita anfallsstjärnan. Efter 14 ligamål på 41 matcher väntade nästa äventyr i form av kinesiska Changchun Yatai.

Då jag summerade alltihop var det ingen tvekan

Nu är familjen tillbaka i Göteborg. Ett kontrakt på ett plus ett år är signerat. Lasse Vibe är redo att åter börja leverera i den blåvita tröjan.
– Matchformen är inte på plats, den får jag jobba på med start redan torsdag. Första träningen med övriga i laget blir på fredag, säger han.

Som hade ett antal bud att sortera bland.
– Så var det. Det finns alltid olika saker att ta hänsyn till, men då jag summerade alltihop var det ingen tvekan. Jag har under hösten haft många bra samtal med Max (Markusson), jag har pratat med Kennet (Andersson) och Poya (Asbaghi) och fått väldigt goda intryck. Sedan snackar jag med Emil (Salomonsson) dagligen.

Kvar/tillbaka sedan förra sejouren i IFK är ett antal spelare.
– Både Robin Söder och Sebastian Eriksson spelade jag med. Sedan var även ”Paka” (Patrik Karlsson Lagemyr) och Erik (Dahlin) med. Tom Amos var och provtränade i Brentford då jag var där.

Lasse kommer efter önskemål att spela med nummer 29, vilket innebär att Adil Titi byter till nummer 3.