Agge i karantän

August Erlingmark är satt i karantän efter att en närstående har testats positivt för Covid-19.
IFK Göteborg följer alla riktlinjer och har vidtagit alla tillgängliga åtgärder för att minska risken för smittspridning.

Sedan det konstaterats att en person i “Agges” närhet är smittad har han av säkerhetsskäl isolerats från övriga i laget och annan personal på Kamratgården. August har alltså själv inte testats positiv för Covid-19. Det finns inte heller några tecken på smittspridning bland spelarna och ledarna i herrlaget.

IFK Göteborg har som policy att inte lämna ut individuell hälsoinformation för våra spelare och det är i samråd med August som hans namn nämns. Detta eftersom han vill undvika spekulationer. Vi kommer inte närmare kommentera specifika sjukdomsfall.

IFK Göteborg följer de riktlinjer som har utfärdats av Folkhälsomyndigheten och Svensk Elitfotbolls protokoll ”Genomförande av de professionella SEF-klubbarnas matcher under Covid-19”.

Agge missar matchen mot Helsingborg på söndag men vi hoppas ha tillbaka honom så snart som situationen tillåter.

– Det är riktigt tråkigt att missa matchen men samtidigt är det viktigt att följa de riktlinjer och rekommendationer som finns. Jag kommer att stötta laget där jag är och förhoppningsvis är jag tillbaka snart igen, säger han.

Vid frågor från media hänvisar vi till sportchef Pontus Farnerud.