Blåvitt är hela stadens lag

I IFK Göteborgs A-lag är fler än hälften av spelarna göteborgare.
Nu introduceras kommunikationskonceptet ”Hela stadens lag”.
Konceptet tar avstamp i den sportsliga strategin som bland annat fokuserar på närodlade spelare.

Under torsdagen lanseras konceptet bland annat genom en lanseringsfilm som har regisserats av internationellt erkända duon Marcus Söderlund och Jakob Márky, som vid sidan av sina karriärer också är hängivna IFK-supportrar.
– Vi märker av ett enormt stöd från våra supportrar i denna tid. Arbetet med filmproduktionen är ännu ett sånt exempel där kreativa och skickliga personer har bidragit för Blåvitts skull, säger Erica Berghagen, marknads- och kommunikationschef på IFK Göteborg.

Spelarna från A-laget figurerar i den nya filmen – och fokus är på de som kommer från Göteborg med omnejd. Som Tobias Sana från Lövgärdet, Kristopher Da Graca från Backa och August Erlingmark från Sävedalen – för att nämna några.
– Mer än hälften av spelarna i vår A-trupp kommer från stor-Göteborg. Det är närmast unikt i den moderna fotbollen, både i Sverige och internationellt, så det är klart vi är stolta över det, säger Erica Berghagen.

Vi ser och känner dagligen hur mycket IFK Göteborg betyder för göteborgarna och alla våra supportrar

Att IFK Göteborg är hela stadens lag visar sig på många sätt. Inte bara i vårt A-lag. Det pågår mängder av initiativ och samarbeten där människor runt om i Göteborg är en viktig del. Inte minst genom klubbens hållbarhetsarbete. Planer för framtiden är ett av flera koncept där stadens ungdomar engageras genom fotbollen. På samma sätt har vårt partnernätverk rötterna i och kring Göteborg – och blicken ut mot världen.
– Vi ser och känner dagligen hur mycket IFK Göteborg betyder för göteborgarna och alla våra supportrar. En viktig del i konceptet ”Hela stadens lag” är att fler ska känna mer för Blåvitt och att vi ska bli en ännu större självklarhet för stadens invånare, säger Erica Berghagen.

Lanseringsfilmen är inspelad i flera av stadsdelarna där A-lagsspelarna har vuxit upp.
– De här killarna är genuint stolta över Göteborg och IFK – det känns verkligen genom kameran. Förhoppningsvis kan den stoltheten smitta av sig på göteborgarna, säger Márky, som själv är regerande svensk mästare i reklamfilm sedan Roygalan förra året.

Tobias Sana från Angered, som är en spelarna som porträtteras i filmen, håller med:
– IFK Göteborg är hela stadens lag. Det är så det alltid har varit och alltid kommer förbli, säger Sana.

Fakta

Spelarna i Blåvitts A-lag från Göteborg med omnejd

Noah Alexandersson – Långedrag
Tobias Sana – Lövgärdet
August Erlingmark – Sävedalen
Rasmus Wikström – Partille
Adil Titi – Rannebergen
Kristopher Da Graca – Backa
Amin Affane – Angered
Tom Amos – Johanneberg
Emil Holm – Anneberg
Hosam Aiesh – Majorna
Patrik Karlsson-Lagemyr – Eriksberg

Dessutom kommer Robin Söder från Ellös och ungdomsspelarna Oscar Vilhelmsson (Kungsbacka) och Jesper Tolinsson (Tuve) också från närområdet.