Blåvitt stöttar Lowe

Inför matchen visade IFK Göteborgs sitt stöd till Lowe.
Tröjorna med texten "Kämpa Lowe" var ett initiativ från spelarna.

När IFK Göteborg marscherade in på Prioritet Serneke Arena inför säsongspremiären mot danska Ålborg bar spelare tröjor med texten ”Kämpa Lowe” på bröstet.

Det var en hyllning till femårige Lowe, som är son till klubbens fysioterapeut Roland Kaldéus. Lowe har tidigare diagnostiserats med leukemi men blev friskförklarad i augusti 2018. Men i veckan kom chockbeskedet att Lowe återigen har insjuknat i leukemi.

– Alla släppte allt de höll på med. Alla stannade upp, gick till sig själva. Jag var tvungen att gå undan för mig själv en stund. Det handlar inte bara om att det var Roland Kaldéus son utan att det är just Lowe. Han är en av oss. Han har hängt mycket på Kamratgården, säger Poya.

Spelarna fattade beslutet att på något sätt hylla och skicka en hälsning till Lowe. Under uppvärmningen och inmarschen bar laget därför tröjan med orden “Kämpa Lowe” på bröstet.

– Vi ville göra något för att visa vårt stöd. Det här är hemskt och det ska inte behöva drabba någon, känner man. Vi tänker på Lowe och hans familj, säger August Erlingmark.