Calle Johansson är klar

Första nyförvärvet är klart inför 2021. Mittbacken Calle Johansson har skrivit på ett treårskontrakt.
– Det är roligt att vara här och jag ser fram emot utmaningen, säger han.

Under säsongen har Carl Johansson imponerat i Falkenbergs FF. 26-åringen har lockat till sig uppmärksamhet från flera andra klubbar och väljer nu att skriva på för IFK Göteborg.

– Vi har scoutat och följt honom under en längre tid. Vi ser framför oss att Calle kommer att passa in bra i vårt lagbygge. Han har egenskaper som gör honom väldigt intressant ur många aspekter. Inte minst eftersom han är väldigt ambitiös och professionell – och framförallt en bra fotbollsspelare. Det ska bli spännande att se honom utvecklas i vår miljö här på Kamratgården, säger sportchef Pontus Farnerud.

Calle är fostrad i Höörs IS och Helsingborgs IF och har spelat i Falkenberg i två säsonger. Under 2020 gjorde han tre mål på 29 matcher och tog också över lagkaptensbindeln en bit in på säsongen.

– Att komma till Blåvitt känns som helt rätt steg för mig. Här finns allt jag behöver för att fortsätta utvecklas som spelare. Jag har bra koll på laget och ser fram emot att komma igång med träningen tillsammans med laget i januari, säger Calle.

Läkarundersökningen och kontraktsskrivningen genomfördes efter lunch på tisdagen.

– Calle har utvecklats väldigt mycket under säsongen och vuxit ut till att under 2020 vara en av allsvenskans bästa backar. Han är stark i defensiven och bra med fötterna. Dessutom är han bra på fasta situationer både defensivt och offensivt. Allt detta gör honom väldigt intressant och jag ser fram emot att börja jobba med honom, säger tränare Roland Nilsson.