Ferran förlänger

Ferran Sibila är assisterande tränare i IFK Göteborg även 2021.
Det är nu klart efter överenskommelse med Soccer Services Barcelona (SSB).
– Jag är väldigt glad att allt är klart. Jag längtar till nästa säsong, säger han.

IFK Göteborg har ett avtal med SSB, som bland annat förser Blåvitt med stöd kring metodikutveckling. En viktig del är arbetet med SSB:s Individual Player Performance Program, som hjälper främst våra yngre spelare med individuell analys med fokus på spelförståelse.

Utöver IFK Göteborg har flera andra klubbar anlitat SSB för stöd i sitt utvecklingsarbete. PSG (Frankrike), San Jose Earthquakes (USA), Universidad Católica (Chile), HJK Helsinki (Finland), Pachuca (Mexiko) och Albirex Niigata (Japan) är några exempel.

Som en del i avtalet ingår att SSB har en person på plats i Göteborg för att arbeta i IFK Göteborgs organisation som assisterande tränare. Inför säsongen 2019 bestämdes att Ferran Sibila skulle ta den rollen. Han förlängde över 2020 och har nu förlängt även för 2021.

– Jag tror på framtiden här, även efter ett svårt år som detta. Vi är stolta över att vi vann cuptiteln denna säsong, men jag är hungrig och jag vill att vi gör ännu bättre ifrån oss i allsvenskan. Jag gillar klubben väldigt mycket. Jag har alltid känt till Blåvitt, sedan jag växte upp i Barcelona. Jag har lärt känna staden och trivs väldigt bra här. Jag trivs också väldigt bra med personerna i klubben, säger Ferran.

Sportchef Pontus Farnerud om förlängningen med Ferran:

– Ferran är väldigt omtyckt i IFK Göteborg, inte minst i spelartruppen för både hans personlighet och kompetens. Han har en fotbollskunskap som få tränare besitter och har tillsammans med Rolle hittat en väl fungerande dynamik och ett bra arbetssätt. Det känns jättebra att vi är överens om en fortsättning 2021.

Vår tränare Roland Nilsson, som tillträdde i september, har jobbat tätt med Ferran under hela hösten och ser fram emot en fortsättning.

– Det är härligt att se hur samarbetet mellan oss har utvecklats från första dagen och det ska bli spännande att se hur vi tillsammans tar oss an nästa säsong. Vi har gjort och gör ett stort analysarbete för att nå framgångar 2021 och där spelar Ferran en viktig roll, säger Roland.