Foto: Bildbyrån

Jallow klar för IFK Göteborg

Alexander Jallow är IFK Göteborgs första nyförvärv inför den nya säsongen.
Han har skrivit på ett fyraårskontrakt.
– Jag längtar efter att få spela inför de blåvita supportrarna, säger han.

Under torsdagen skrevs de sista övergångspapprena på. Alexander Jallow, 21, är officiellt IFK Göteborgs spelare och flytten från Jönköpings Södra sker omgående.
– Det känns fantastiskt att det äntligen är klart. Jag har verkligen sett fram emot den här dagen. IFK Göteborg är en storklubb och jag vet att supportrarna är otroligt bra. Jag längtar efter att få höra Snart Skiner Poseidon när jag gör min allsvenska hemmadebut på Gamla Ullevi, säger han.

Blåvitts sportchef Kennet Andersson om värvningen:
– Det är många klubbar som har varit intresserade av Alexander. Det känns givetvis jättebra att vi väljer varandra. Vi har scoutat honom under lång tid och har alltid gillat hans kvaliteter.

En övergång var aktuell redan i somras men då blev det inte av.
– Det var riktigt nära då också, men alla parter blev helt enkelt inte överens den gången. Men nu är alla papper påskrivna och Alexander är vår spelare, säger Kennet Andersson.

Jag längtar efter att få höra Snart Skiner Poseidon när jag gör min allsvenska hemmadebut på Gamla Ullevi

IFK Göteborgs tränare Poya Asbaghi får en spelare som framförallt spelar på kanten, som wingback.
– Vi har velat ha Alexander hos oss sedan en tid tillbaka. Med sin redan välutvecklade teknik och snabbhet tror vi att han kan hjälpa oss bli ett bättre fotbollslag samtidigt som vi förhoppningsvis hjälper Alex uppnå den fina potential han besitter. Att han är ung och dessutom ganska ohämmat kan spela på båda sidor är också väldigt fördelaktigt, säger Poya Asbaghi.

Alexander Jallow växte upp i Dalarna och spelade för Avesta AIK och IK Brage innan han flyttade till Jönköpings Södra 2017. Där har han blivit en av superettans mest uppmärksammade spelare och dessutom blivit U21-landslagsman.
Nu tar han alltså nästa kliv i karriären.
– Han är ung, ambitiös och har stor utvecklingspotential. Alexander passar väldigt bra in på den profil vi vill ha på våra spelare. Det gäller både hur han är som person och på fotbollsplanen, säger Kennet Andersson.

Alexander Jallow träffar sina nya lagkamrater i nästa vecka. Då samlas laget för första gången inför den nya säsongen.
– Jag ser fram emot att träffa alla mina nya lagkamrater och kom igång med träningen, säger han.