Jesper Tolinsson till Lommel

De sista bitarna har nu fallit på plats mellan klubbarna.
17-årige mittbacken Jesper Tolinsson är helt klar för belgiska Lommel SK, som ägs av City Group.
Han blir kvar i IFK Göteborg fram till sommaren.

Ännu en spelare från den blåvita akademin är klar för spel i utlandet. Jesper Tolinsson har skrivit på för belgiska andraligalaget Lommel SK, som ägs av City Group. Han är spelklar för belgarna från 1 juli 2021.

– Det är ett stort steg för mig och det känns väldigt bra, Jag är glad att allt är klart nu. Samtidigt är det skönt att fortsätta fram till i sommar här i Blåvitt, säger Jesper.

Han lyftes upp i vårt A-lag inför den här säsongen och skrev A-lagskontrakt i somras. I dagarna blev de sista delarna i klubbarnas avtal helt klara.

– Jesper har påbörjat den resa som många före honom har lyckats med i Blåvitt, att först utvecklas i vår akademi och genom A-laget nå ut i proffslivet på kontinenten. IFK Göteborg är stolta när våra egna spelare går den vägen och det är ytterligare ett bevis på att vi har en väldigt bra akademi. Vi såg tidigt en stor potential i Jesper vilket gjorde att vi under våren flyttade upp honom i A-truppen och gav honom speltid. En viktig del i avtalet är att han är kvar hos oss fram till sommaren och att vi fortsatt kan hjälpa honom i hans utveckling. Sedan ska det bli spännande att följa hans karriär utomlands, säger sportchef Pontus Farnerud.

En del av transfernettot kommer att gå till investerarna i IFK GBG Transferintressenter AB. Bolaget är vår lösning för att tillföra externt kapital som är tänkt att användas för förstärkningar av herrlagets spelartrupp.
Bolaget har funnits sedan 2018 och har varit med och finansierat många av de senaste säsongernas spelarövergångar till Blåvitt.

– Övergångssumman är i mångmiljonklassen och innebär att vi stärker klubbkassan i dessa utmanande tider, säger klubbdirektör Max Markusson.