Mattias Bjärsmyr vänder hem

För tredje gången i sin karriär är Mattias Bjärsmyr klar för IFK Göteborg.
Under lördagen skrev han på ett kontrakt för resten av 2020 med option på ytterligare ett år.

Mattias kom till IFK Göteborg första gången 2005. Då var han bara 19 år men en talangfull försvarare. När Mattias nu kommer tillbaka till Blåvitt gör han det som en 34-årig mittback många erfarenheter bakom sig.

– Kamratgården är som ett andra hem för mig. Det var här jag tog mina första rejäla steg som fotbollsspelare. Det känns spännande att jag får chansen att komma tillbaka till klubben i mitt hjärta, säger han.

Mattias kommer närmast från turkiska Genclerbirligi. Eftersom han är kontraktslös kommer ingen övergångssumma att betalas till annan klubb. Det är IFK GBG Transferintressenter AB som finansierar värvningen av Mattias och han belastar alltså inte IFK Göteborgs löpande ekonomi.

– Kontraktet är skrivet från nu och året ut med option på ett års förlängning. Mattias blir ett nyttigt tillskott. Vi har letat efter en mittback och han är sugen på att visa sina egenskaper både planen och utanför planen. Egenskaper som vi behöver i vårt truppbygge, säger sportchef Kennet Andersson.

Mattias kompletterar mittbacksuppsättningen, som sedan tidigare består av André Calisir, Kristopher Da Graca, Jesper Tolinsson och Rasmus Wikström.

– Mattias har varit med oss en tid under våren och har deltagit på många träningar och på så sätt redan kommit in väldigt bra i gruppen. Dessutom kan han klubben utantill. Vårt lag får en skicklig och erfaren försvarare med ett blått och vitt hjärta, säger tränare Poya Asbaghi.

Mattias gjorde sina två första IFK-vändor åren 2005-2009 och 2012-2017. Däremellan och därefter har han spelat för norska Rosenborg, grekiska Panathinaikos och nämnda Sivasspor och Genclerbirligi från Turkiet. På det blåvita kontot har han under elva säsonger samlat ihop tre cupguld och ett SM-guld – utöver 372 matcher och en plats som legendar på Kamratstenen.

– Alla som känner mig vet vad Blåvitt betyder för mig. Det kommer jag göra allt jag kan för att visa varje dag, på träning och på match. Jag är här för att vinna matcher, fortsätta utvecklas som spelare och vara ett stöd för de yngre spelarna som finns i klubben nu, säger Mattias.