Pontus är tillbaka!

Boom! Pontus Wernbloom är en Blåvittspelare igen.
– Det är så jäkla gôtt att vara här, säger han.

Efter elva år utomlands vänder Pontus Wernbloom hem. Till Göteborg. Till Kamratgården. Till Blåvitt.

– Det är så jäkla gôtt att vara här igen – tillbaka där allt började. Jag har följt Blåvitt i alla år och det känns helt rätt att vara med på satsningen som görs nu, säger den 34-årige mittfältaren från Kungälv.

Pontus lyftes upp i vårt A-lag som 18-åring och vann bland annat SM-guld 2007. Sedan dess har han också vunnit cupguld och ligatitlar utomlands. På meritlistan finns 52 A-landskamper.

– Pontus är en spelare med så många goda kvaliteter. Han är fysiskt stark, spelintelligent och skicklig både med och utan bollen. Han är en naturlig ledare som jag har höga förväntningar på och som jag vet har höga förväntningar på sin omgivning. Han har såklart enormt mycket erfarenhet som tillför mycket till vårt lag. Det ska bli riktigt roligt att arbeta med honom, säger vår tränare Poya Asbaghi.

Värvningen har möjliggjorts med hjälp av IFK GBG Transferintressenter AB. Sportchef Kennet Andersson om nyförvärvet:

– Pontus är en spelare som kommer att stärka vår trupp på många olika sätt. Både i hur han är som person och självklart som spelare. Han är en kravställare och vinnare som vi vet kommer att lyfta oss. Att han dessutom är spetsspelare, kulturbärare och från våra egna ungdomsled gör att detta smäller ännu högre. Kontraktet löper hela detta och nästa år, säger Kennet Andersson.

Efter Alkmaar och CSKA Moskva har Pontus spelat i PAOK från Thessaloniki. Han blev ligamästare där förra året. Pontus bröt sitt kontrakt med den grekiska klubben igår.

– Det är nästan exakt elva år sedan jag spelade i Blåvitt, men jag har hela tiden drömt om att komma tillbaka hit. Jag är så glad att allt har löst sig och nu ser jag fram emot att komma igång med laget direkt och hjälpa till att vinna matcher, säger han.