Om Blåvitts träningar

Precis som 2018 och 2019 kommer IFK Göteborg att hålla öppet den sista halvtimmen på de matchförberedande träningarna.

Varje vecka publiceras den kommande veckans träningsschema på hemsidan och det är här som de exakta tiderna kommer att finnas tillgängliga och uppdateras.

Sista halvtimmen på träningarna inför match kommer även i fortsättningen att vara öppen för publik. Precis som tidigare kommer både supportrar och media att vara välkomna att följa den delen av träningen.

– Ofta handlar det om att vi på dessa träningar främst slipar på viktiga taktiska detaljer som vi inte vill avslöja för motståndarna och som vi inte heller vill att media ska rapportera om. Därför är första timmen stängd men sista halvtimmen öppen, säger IFK Göteborgs tränare Poya Asbaghi.

I de fall då de sista matchförberedande träningarna öppnas upp helt – som exempelvis har gjorts vid speciella tillfällen som Kamratgårdsdagen – kommer det också att meddelas på hemsidan.

– Både medierna och supportrarna har visat stor förståelse och respekt för detta sedan vi införde det 2018. Detta kanske inte gör att vi vinner alla matcher, men vi vet i alla fall att det ger oss bättre möjligheter att prestera, säger Poya Asbaghi.