Välkommen, Alexander Farnerud!

Alexander Farnerud har skrivit på ett kontrakt för 2020.
Han ansluter direkt till Kamratgården.

Han har spelat i sex europeiska toppligor, har åtta A-landskamper på meritlistan – och nu är Alexander Farnerud, 36, alltså klar för spel i Blåvitt.

– Klubben har en imponerande historia men det som har lockat mest är den satsning som Blåvitt gör inför framtiden. Det känns spännande att få vara en del av det, säger han.

Alexander ansluter som kontraktslös efter att ha lämnat Helsingborgs IF i vintras.

– Det jag gillar mest med Alex är hans kreativitet och sätt att hitta smarta lösningar i anfallsspelet. Han kommer dessutom att tillföra mycket rutin till vår unga trupp, säger tränare Poya Asbaghi.

Alexanders kontrakt sträcker sig året ut.

– Vi är tacksamma över att vi har fått till den här värvningen just nu. Att Alexander väljer att skriva på för oss ger oss nya alternativ som innebär både större bredd och ökad spets i truppen. Han är främst tänkt att konkurrera med och komplettera Robin Söder, säger sportchef Kennet Andersson.

Han kommer att tillföra mycket rutin till vår unga trupp

Precis som efternamnet avslöjar är Alexander – för de som inte redan visste det – släkt med vår assisterande sportchef Pontus.

– Jag har inte varit lika aktiv i processen som vid andra övergångar utan har tagit ett steg tillbaka. Det är en speciell situation men vi har alla varit med i fotbollsbranschen i många år och vet vad som krävs på den högsta professionella nivån. Vi kommer alltid att göra det vi tror är bäst för IFK Göteborg och i den situationen vi befinner oss är lösningen med Alex det bästa för klubben både kort och långsiktigt. Jag vet att vi får in en spelare som kommer göra allt för att hjälpa Blåvitt, säger Pontus Farnerud.

Alexander längtar själv efter att starta upp säsongen tillsammans med laget.

– Jag har tränat på egen hand och med lokala lag i Tyskland, som jag har vistats i en hel del under våren. Men det är något helt annat att träna och spela tillsammans i ett lag. Jag saknar den gemenskapen, säger han.