Yahya är klar!

Ännu ett nyförvärv är klart.
Vänsterbacken Yahya Kalley har skrivit på ett kontrakt på 2,5 år.

Den 19-årige vänsterbacken kommer närmast från Malmö FF. Där har han ha tillhört den framgångsrika 01-kullen och bland annat provtränat med Juventus och gjort två ungdomslandskamper.

– Vi har följt Yahya under väldigt lång tid. Han har varit i och runt MFF:s A-lag och när chansen kom att knyta honom till oss så slog vi till, säger vår sportchef Kennet Andersson.

Eftersom Yahya och Malmö inte kom överens om ett seniorkontrakt ansluter han till oss som kontraktslös och utan någon övergångskostnad. Det nysignerade kontraktet med oss är på två och ett halvt år.

– Jag vill ta de nästa stegen i min utveckling här i Blåvitt. Jag vet hur många unga spelare som har fått chansen här genom åren och detta känns som helt rätt miljö för mig att utvecklas i. Kamratgården är en väldigt fin anläggning och det finns väldigt bra förutsättningar här, säger han.

I Yahya får vi en spelare som hör hemma på vänsterkanten och som främst har spelat ytterback och wingback på den sidan av planen.

– Yahya är snabb och atletisk. Han är väldigt välskolad och är samtidigt ett råämne som gör honom till en framtidsman. Det känns väldigt spännande att få honom till oss, säger Kennet Andersson.