Lucas Kåhed (till vänster) och Alfons Nygaard (till höger)

Alfons och Lucas är klara!

Vi fortsätter att fylla på med akademispelare till vårt A-lag.
19-åringarna Alfons Nygaard och Lucas Kåhed har skrivit på färska kontrakt.

Alfons har spelat  sex A-lagsmatcher (alla i år) och Lucas har hunnit med tre. Lucas debuterade i en vänskapsmatch redan förra året.

Nu följer de en lång rad av spelare som de senaste åren har tagit klivet från vår egen akademi till A-lagsverksamheten.

– Vi har en tydlig ambition när det gäller spelare som lyfts upp och som också spelar i vårt A-lag. De ger en mix till vårt lag där både unga talanger och rutinerade spetsspelare konkurrerar och sporrar varandra, säger sportchef Pontus Farnerud.

Båda kontrakten sträcker sig över 2022. Pontus Farnerud:

– Alfons är väldigt seriös och arbetar hårt för att hela tiden bli bättre. Han är en anfallare som verkligen har näsa för mål och som har visat en stor utveckling under den tid han varit uppe med A-laget och tränat.

Lucas har denna vecka opererats för en skadad axel. Han kommer att återuppta full träning med laget igen under våren 2022.

– Lucas har ett stort eget driv. Han har haft en del skador och under de rehabperioderna har han visat ett starkt psyke för att komma tillbaka starkare. Som spelare är han skicklig med bollen, snabb både med fötterna och i sitt beslutsfattande. Han löser situationer på små ytor på ett imponerande sätt. Det ska bli spännande att se båda spelarna regelbundet i vår A-lagsmiljö.